Voor 20:00 besteld? vandaag geleverd!

– Het ETA / Visum is 5  jaar geldig
– Kosten van ETA / e-visum Canada bedragen € 19,95 per persoon
– Online betalen met  iDEAL, overboeking of Bancontact/Mister Cash.

Visum Vietnam aanvragen

Visum / ETA aanvragen Canada

Een mooie reis maken, ver weg van huis, is voor velen een droom. Hoewel het heerlijk is om ieder jaar op vakantie te gaan in een land binnen Europa, is het ook geweldig om eens een reis te maken wat verder weg. Denk aan Amerika waarbij je steden als New York of Los Angeles zult bezoeken. Een mogelijkheid voor een echte natuurliefhebber is Canada.
Hier zul je optimaal kunnen genieten van de natuur en rust en zul je je ogen uitkijken. Ideaal voor mensen die houden van wandelen door mooie landschappen. Uiteraard bestaat Canada uit veel meer dan alleen een mooie omgeving. Je hebt er ook drukke steden waar genoeg te doen is, dus ook voor mensen die gewoon wat cultuur willen snuiven in een land dat ver weg is, is Canada perfect. Een aanrader is een rondreis. Hierbij zul je beide meemaken: de bijzonder mooie omgeving en de drukke steden die je ook absoluut eens gezien moet hebben. Vergeet alleen niet dat de temperaturen in de wintermaanden behoorlijk laag kunnen worden en er bovendien veel sneeuw kan vallen. Voor de mensen die in Canada wonen is dat heel normaal, maar wanneer je uit Nederland komt, zul je toch even moeten wennen. Hoewel we hier ook wel gewend zijn aan relatief koude winters, is het niet te vergelijken met de winters daar. Zo ligt de gemiddelde temperatuur in de wintermaanden rond de -14, als maximum. Zo kan het ’s nachts gerust rond de -30 worden, en dan is in een tentje verblijven natuurlijk niet te doen. In de zomermaanden is Canada weer heel anders. Dan ligt de temperatuur rond de 20 graden. Prima om in een korte broek op pad te gaan maar ook zeker niet te warm. De zomermaanden zijn dus perfect om naar Canada te gaan wanneer je echt veel wilt zien van het land. In de winter heb je al snel last van de sneeuw en zul je ook niet veel meer zien dan dat, en dat is toch zonde.

Uiteraard moet er het een en ander worden geregeld voor je reis naar Canada. Niet alleen de spullen die je in moet pakken, maar ook het regelen van de reis zelf. Wil je een rondreis maken? Dan is het handig om van tevoren op iedere plek alvast een verblijf te boeken. Kijk regelmatig naar een vlucht om zo goedkoop mogelijk uit te zijn en vermijd reizen in de vakanties, want dan betaal je weer meer. Al met al is er genoeg om op te letten, maar misschien is dit wel het meest
belangrijk: het visum. Wanneer je naar Canada reist, heb je een visum nodig om het land in te mogen. Zonder visum, zul je gewoon weer teruggestuurd worden naar Nederland. Gelukkig kost het niet veel tijd en moeite om dit visum aan te vragen. Benieuwd wat je moet doen om een visum te krijgen zodat je probleemloos Canada in zult komen? Dan lees je hier wat je allemaal moet doen, welke kosten eraan verbonden zijn en nog veel meer.

Het visum / ETA voor Canada aanvragen

Het visum voor Canada wordt ook wel een ETA genoemd. Het visum dat je nodig hebt om de Verenigde Staten in te komen, heeft ook een andere naam dan gewoon visum, namelijk een ESTA. Je kunt je verzoek heel gemakkelijk en snel indienen. Het is belangrijk dat je weet wanneer je ongeveer in Canada aan zult komen. Veel mensen vragen zich af of het nou op de dag precies gaat. Stel je voor dat je ETA al ingegaan is, terwijl je nog niet in Canada bent, is dat dan een probleem? Nee, gelukkig niet. Je hoeft dus niet perse te landen op de dag dat je visum ook echt ingaat.
Je vult wel een datum in waarop je verwacht aan te komen, maar als deze datum plotseling een beetje afwijkt, is dat geen probleem. Vervolgens is het tijd om wat gegevens in te vullen. Allereerst vul je je adres in en hierna kun je beginnen met het invullen van persoonlijke gegevens. Je kunt dan ook kiezen voor een reiziger toevoegen. Heb je een vriend/vriendin of bijvoorbeeld kinderen die meegaan? Dan hoef je voor hen niet opnieuw het adres in te vullen, maar alleen de persoonlijke gegevens. Zo ben je niet onnodig nog extra tijd kwijt. Ook als degene met wie je gaat niet op dit adres woont, is dat geen probleem. Zolang het maar een adres is dat klopt bij een van de personen. Na deze persoonlijke informatie wordt gevraagd of je eerder een visum voor Canada gehad hebt en indien dit het geval is, vragen ze hiervoor het nummer dat op dit visum stond. Zo niet, dan is het ook geen probleem. Om het een en ander te checken, vragen ze je ook nog informatie in te vullen over je paspoort. Dit zal het paspoortnummer zijn, maar ook de datum waarop het paspoort verkregen is en de datum waarop hij zal verlopen.

Je bent al een heel stuk gekomen met het aanvragen van je visum, maar je bent nog niet klaar met de aanvraag. Zo is het belangrijk om nog in te vullen of je ooit geweigerd bent toen je Canada in probeerde te komen, of er sprake is van een strafblad bij een van de reizigers en of je gezondheidsproblemen hebt waarbij regelmatig hulp nodig is. Zo weten ze in Canada ook wat er verwacht kan worden van iemand die het land in komt. Nadat ook dit ingevuld is, ben je helemaal klaar met je aanvraag.
Het visum voor Canada kan al snel worden geleverd, maar soms duurt het wat langer. Vaak is het zo dat als de aanvraag voor 20:00 uur gedaan is, je hem dezelfde dag nog ontvangt. Het kan dus ook wat langer duren, maar dit is over het algemeen maximaal 72 uur. Om te voorkomen dat je visum te laat komt voor je reis, is het wel aanbevolen om hem gewoon op tijd aan te vragen. Zo weet je zelf ook zeker dat je niet hoeft te stressen om de aanvraag van je visum en weet je zeker dat je hem op tijd hebt voor je reis begint. Het invullen kan dus allemaal online en is voor iedereen boven de 18 jaar mogelijk. Voor mensen die nog geen 18 zijn, moet de aanvraag worden gedaan door een van de ouders. De kosten zijn lekker laag, namelijk € 19,95 per visum, dus per persoon. Het scheelt dan ook behoorlijk dat je niet nog allerlei kosten hebt aan het opsturen van papierwerk, want dat is tegenwoordig allemaal niet meer nodig. Alles kan online worden geregeld voor jouw reis naar Canada.

Veelgestelde vragen
Er zijn een aantal vragen die veel gesteld worden over het visum naar Canada. Hier worden een paar besproken om alles over het visum naar Canada zo duidelijk mogelijk te maken.

 • 1. Wat is een ETA precies?
  Een ETA is eigenlijk gewoon een document waarmee je naar Canada kunt reizen, maar het is officieel geen visum. Toch wordt het vaak zo genoemd omdat het verder wel het idee van een visum heeft. Een ETA is verplicht wanneer je naar Canada reist. Eerder was dit nog niet zo, maar dit is vanaf 15 maart 2016 het geval geworden.
 • 2. Kan reizen met een ID-kaart?
  Vooral jongeren hebben vaak alleen een ID-kaart. Zij reizen nog niet buiten Europa en binnen Europa is een ID-kaart altijd genoeg. Echter is dat voor verre reizen, zoals naar Canada, niet genoeg. Je moet hiervoor een paspoort aanvragen. Vervolgens zul je geen ID-kaart meer hebben, maar kun je je paspoort overal gebruiken. Een paspoort kun je ook in andere landen gebruiken. De kosten hiervan verschillen, maar liggen gemiddeld rond de 50 à 60 euro. Let wel op dat je ook met hetzelfde paspoort moet reizen als waarmee het ETA aangevraagd is. Als deze niet overeen komen, is het ETA niet geldig en kom je Canada niet in.
 • 3. Hoe lang is het ETA geldig?
  Ook niet onbelangrijk om te weten, is hoe lang het ETA eigenlijk geldig is, en dat is een behoorlijke tijd. Je kan maximaal vijf jaar met het ETA Canada in, maar het ETA verloopt wanneer je paspoort verloopt. Je kunt in deze periode zo vaak je wil naar Canada reizen, maar je mag er niet langer verblijven dan 90 dagen per keer. Zolang je dus korter dan drie maanden in Canada blijft, is het geen enkel probleem en kun je meerdere keren per jaar naar Canada als je dit zou willen.
 • 4. Heb je een ETA nodig als je Canada binnenkomt per boot of per land?
  Sommige mensen kiezen ervoor om met de boot Canada binnen te komen. In dat geval is het niet nodig om een aanvraag voor een ETA te doen. Deze heb je namelijk alleen nodig wanneer je reist met het vliegtuig.
 • 5. Ik heb al een visum of verblijfsvergunning: is een ETA nog nodig?
  In dat geval is het niet meer nodig om een ETA aan te vragen. Een officieel visum of verblijfsvergunning zijn prima, zolang deze nog geldig zijn.
 • 6. Hoe zit het met de geldigheid van mijn paspoort?
  Je hebt landen waarbij het paspoort nog een aantal maanden geldig moet zijn na vertrek daar. Stel je voor dat je naar Turkije gaat. Je verlaat het land op 1 juni. Dan moet vanaf 1 juni je paspoort nog een aantal maanden geldig zijn. Dat is bij Canada ook het geval. Je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn vanaf het moment dat je in Canada aankomt. Als je de maximale tijd van drie maanden verblijft in Canada, is je paspoort als het goed is nog drie maanden geldig op het moment dat je vertrekt. Ook moet je nog een lege pagina hebben in je paspoort om een stempel te ontvangen bij de douane. Gelukkig zitten er behoorlijk wat lege bladen in het paspoort, en moet dat goed komen. Als je paspoort al wel helemaal vol zit, kun je beter een nieuw paspoort aanvragen. Een lege bladzijde is namelijk wel nodig in Canada.

ETA Canada eisen

Een van de eisen is hierboven al genoemd en is dus dat je paspoort nog een aantal maanden geldig moet zijn als je het land in komt. Verder is het belangrijk dat je genoeg geld hebt. Als je namelijk met vrijwel niets het land in gaat, is de kans te groot dat je er gaat werken, en dat is niet de bedoeling met het ETA dat je hebt aangevraagd. Het is dan ook strafbaar, en als ze vermoeden dat je er komt om te werken, zul je niet worden toegelaten. Ook moet er een bepaalde zekerheid zijn dat je ook weer vertrekt. Dit is de reden dat je bewijs moet hebben dat je vertrek al staat gepland. Dit kan zijn een vliegticket naar een ander land, maar kan ook je retourvlucht naar huis zijn. Zo weten ze zeker dat je daadwerkelijk weer weggaat.
Vergeet ook niet dat je moet kunnen aantonen waarom je naar Canada komt.
Is dit om te studeren, om te reizen of om andere redenen? Zolang je documenten hebt om te bewijzen waarvoor je komt, is het goed. Denk aan boekingen van een hotel waaruit zal blijken dat je er komt voor vakantie. Het is dus niet verstandig om naar Canada te komen en daar pas verblijf te zoeken. Je weet niet of je Canada dan wel inkomt, omdat ze er bij de grens wel op controleren. Ook moet je documenten hebben die je nodig hebt voor je volgende bestemming. Stel je voor dat je hierna naar de Verenigde Staten gaat, dan moet je een ESTA hebben om het land in te kunnen. Dit moet je aan kunnen tonen bij Canada. Ten slotte moet je nagaan of je kunt inchecken zonder visum.

Visum / ETA aanvragen via visumbureau.nl

Er zijn verschillende websites waar je het ETA kunt aanvragen. Qua eisen voor een ETA is het allemaal hetzelfde. Je kunt geen ETA ontvangen wanneer je een land uitgezet bent of wanneer je een strafblad hebt. Het maakt niet uit of je je aanvraag dan via de ene of de andere website doet. Twijfel je over of een website wel te vertrouwen is? Zoek dan even via Google naar ervaringen. Is er niets over te vinden? Dan zit het goed en kun je hier gerust je aanvraag indienen. Uiteraard kun je ook bellen naar de ambassade om zeker te weten dat het goedkomt met de aanvraag van je ETA.

Er is dus genoeg om te weten over het ETA en de regels die eraan verbonden zijn, maar gelukkig kost het je weinig tijd en moeite. Ook liggen de kosten laag. Vergeet allereerst niet op tijd je ETA aan te vragen. Hoewel het nooit echt lang duurt, is het aangeraden om het wel lekker op tijd te doen. Dit scheelt ook weer een heleboel stress, want zo weet je 100% zeker dat je ETA er op tijd is en je Canada gewoon in zult komen. Check je gegevens nog even goed, want bijvoorbeeld een andere naam op het ETA dan op het paspoort kan al zorgen voor een heleboel verwarring. Ook moet je niet vergeten om een eventuele tweede nationaliteit in te vullen. Wanneer de gegevens op het ETA en je paspoort gewoon gelijk zijn met elkaar, moet het zeker goed komen.

Voor iedereen die alleen maar een ID-kaart heeft, moet je nog even langs het gemeentehuis om een paspoort aan te vragen. Houd er rekening mee dat dit ongeveer een week duurt. Ga je al sneller op vakantie dan dat? Ook geen probleem, want dan kun je een spoedaanvraag doen. Het enige nadeel is dat dit meer kost. Wees er dus op tijd bij met het regelen van je paspoort.

Ten slotte is het erg belangrijk om goed te kijken naar de eisen die gesteld worden aan jou als reiziger. Zo is het hebben van een strafblad niet toegestaan wanneer je Canada in wilt, moet je bewijs hebben dat je het land ook echt weer gaat verlaten en moet je ook kunnen laten zien dat je ergens gaat verblijven. Niet te vergeten dat je genoeg geld bij je moet hebben om je te redden in Canada, zodat ze zeker weten dat je niet ook gaat werken. Daarvoor heb je namelijk een ander soort visum nodig en het ETA is daar niet voor bedoeld. Met al deze tips komt het in ieder geval helemaal goed met je vakantie in het mooie Canada!