Visum Thailand

Een vakantie naar dit prachtige Aziatische land Thailand is wat al vele jaren populair is onder vele Nederlanders en geef ze eens ongelijk. Het is namelijk een land welke bol staat van de rijke cultuur, prachtige tradities en aardige mensen. Tevens is het een land wat niet niet veel kost om heerlijk te verblijven en is daarom ook zeer populair onder backpackers. Doordat de prijzen laag zijn, het een land is waar ontzettend veel te beleven is en vooral ook te zien is, is Thailand een ideaal vakantieland. Naast een geldig paspoort heeft u voor Thailand ook een visum nodig. Via ons kunt u nu eenvoudig uw visum Thailand online regelen zonder al teveel gedoe. U levert ons namelijk de gegevens van uzelf en het verblijf en wij regelen de rest! Hierdoor hoeft u zelf geen vrij te nemen voor een dagje Thaise Ambassade, maar kunt u zich bezig houden met de koffers pakken en andere voorbereiding voor een heerlijke vakantie. Een visum Thailand regelen is namelijk vooral een bureaucratisch gebeuren en kost veel tijd en energie.

Wat je precies moet regelen voor een aanvraag van het visum voor Thailan vind je hier!

Visum Thailand aanvragen >>

Thailand Visum

Hoe vraag je het visum aan?

Om toegang tot Thailand te krijgen heeft u een visum nodig, maar als u voor een verblijf korter dan 30 dagen naar Thailand gaat per vliegtuig hoeft u deze niet vooraf te regelen. U kunt namelijk een toeristen visum voor 30 dagen op het vliegveld van aankomst in Thailand zelf regelen, als u per land naar Thailand reist bijvoorbeeld in een rondreis Cambodja, Laos en Thailand dan kunt u ook ter plekke een visum aanvragen, deze is echter maar 15 dagen geldig, verderop behandelen we deze visum Thailand en geldigheid wat uitgebreider. Een visum Thailand vooraf aanvragen is dus pas noodzakelijk als u voor een periode langer dan 30 dagen van plan bent om naar Thailand te gaan. Het Thaise visum verkrijgen is gelukkig niet kostbaar, maar wel noodzakelijk om goed te regelen als u wilt gaan backpacken of meerdere keren per jaar wilt afreizen naar dit prachtige Aziatische land omdat u hier een leuk vakantiehuis, appartement heeft. Wij van Visumbureau regelen dit maar al te graag voor u zodat u hier bijna geen omkijken naar heeft, de stappen voor een visum Thailand aanvraag zijn in het kort als volgt:

  • U doet uw aanvraag voor 1 of meerdere visums online bij ons
  • We hebben allebei de volledige PDF formulieren ingevuld nodig per persoon (5 minuten werk)
  • 1 kleurenpasfoto
  • uw paspoort welke nog een leeg visum blaadje heeft
  • Uw boekingsbevestiging of kopie vliegtickets

De doorlooptijd van een aanvraag van een visum voor Thailand is ongeveer 3 werkdagen gemiddeld, voor een werk visum is dit iets langer. Als u verder geen verleden heeft met de autoriteiten in Thailand en geen strafblad dan word het visum over het algemeen gewoon toegekend. Een visum kost gemiddeld 30,- en loopt iets op als u voor een langere periode een visum wilt aanvragen. We raden u aan om zo’n 1 a 1,5 maand voor uw vertrekdatum het visum aan te vragen, want het visum is 3 maanden geldig vanaf datum uitgifte en gaat in op het moment dat u Thailand binnenkomt. Als u een visumaanvraag voor 60 dagen heeft gedaan moet u binnen 3 maanden Thailand binnen komen en op het moment dat u Thailand binnenkomt begint pas de 60 dagen teller te lopen. Wij kunnen voor u naast het standaard toeristenvisum, zakelijk visum ook nog de tijdelijk verblijf visums regelen en de studie visums voor Thailand. Voor meer informatie hierover kunt u rechtstreeks naar de visumaanvraag gaan.

Geldigheid van de visums

Als u ter plekke een visum regelt omdat u voor een periode korter dan 30 dagen naar Thailand wilt gaan dan zijn de regels eigenlijk heel simpel. Als u per vliegtuig het land binnenkomt mag u maximaal 30 dagen verblijven, en als u over land binnenkomt 15 dagen. Deze kunt u eenmalig verlegen bij een immigratiebureau in Thailand die in de meeste toeristische steden wel te vinden zijn voor nog een keer 15 a 30 dagen, maar zeker als u wilt gaan rondtrekken in Thailand kan dit nog tekort zijn. Weet u vooraf al dat u langer dan 30 dagen in Thailand wilt verblijven dan is het ook aan te raden om vooraf een visum aan te vragen, dit is goedkoper en makkelijker.

Heeft u een visum met multiple entries aangeschaft, of bent u dit van plan dan is het handig om te weten dat deze 6 maanden geldig is vanaf de dag van uitgifte en u 60 dagen achter elkaar mag verblijven in Thailand. Een truc wat mensen vaak met dit visum doen is even het land verlaten via een van de grenzen voor een dag en weer terugkomen, hierdoor staat de teller weer op 0, hier worden vanuit Thailand zelfs speciale trips voor georganiseerd.

Veelgestelde vragen

Omdat diverse vragen regelmatig terugkomen hebben wij hier voor u de meest gestelde vragen voor een visumaanvraag voor Thailand neergezet inclusief antwoord. Misschien staat het antwoord op uw vraag hier ook al bij.

1. Mag ik op een toeristenvisum naar Thailand toe voor het werk?

Dat is niet de bedoeling en ook niet nodig, de Thaise regering heeft prima regelen voor de zakelijke reiziger zonder extra kosten.

2. Maakt het uit hoe ik naar Thailand ga reizen?

Als u vooraf een visum voor Thailand heeft geregeld maakt het niet uit. Gaat u echter voor een korte periode naar Thailand dan is het wel handig om te weten dat als u per auto/bus Thailand binnenkomt u een visum voor 15 dagen krijgt, terwijl u een visum Thailand voor 30 dagen krijgt op het moment dat u met het vliegtuig Thailand binnenkomt.

3. Ik wil voor een langere periode dan 1 maand naar Thailand gaan, hoe doet ik dat?

Voor een korte periode (korter dan 30 dagen) kunt u uw visum ter plekke regelen, voor een periode langer dan 1 maand kunt u dit eenvoudig regelen bij ons.

4. Waarom is de verwerkingstijd van een zakelijk visum zo lang?

Voor de zakelijke reiziger zijn er meer privileges met een visum waardoor de Thaise Ambassade wat meer checks wilt doen, vandaar de langere verwerkingstijd.

Backpacken in Thailand

De meeste mensen die hun backpack tas oppakken gaan of naar Australiƫ of naar Thailand, waarbij de mensen die voor Thailand kiezen ook de aangrenzende landen willen gaan verkennen. Hierdoor is de meest gestelde vraag onder backpackers dan ook, hoe regel ik het met al die visums zonder teveel geld kwijt te zijn. Eigenlijk zijn er diverse opties mogelijk en is het ook geheel afhankelijk van de verwachte periodes dat je in Thailand wilt zijn. Een visum Thailand is namelijk heel flexibel en kan je op diverse manieren regelen. Het makkelijkst is als je al enigszins een planning hebt om daarbij uit te rekenen hoeveel tijd je in Thailand wilt gaan doorbrengen. Een visum Thailand kan je namelijk van tevoren voor een half jaar regelen met meerdere keren de grens overgaan, en zodra je de grens oversteekt mag je er 60 dagen verblijven, dus stel je begint in Thailand en gaat dan rondtrekken naar een Loas en Cambodja dan moet je er alleen voor zorgen dat je voor het verlopen van het visum weer in Thailand terugkomt en dan mag je er nog 60 dagen verblijven.

Als je flexibel wilt zijn en het later allemaal wel wilt zien dan kun je je visum ook ter plekke regelen, het standaard visum is 30 dagen geldig als je per vliegtuig het land binnenkomt en kan je vaak vlak voordat deze verloopt nog verlengen bij een immigratiebureau. Mocht dit niet lukken of je hebt hem al een keer verlengt dan kan je er ook voor kiezen om even uit Thailand weg te gaan naar een van de aangrenzende landen (kan zelfs georganiseerd) en na een dag keer je weer terug en vraag je bij de grens een nieuw visum aan. Let op dat het visum over land maar 15 dagen geldig is. Kortom als je niet teveel geld kwijt wilt zijn aan iets als een visum Thailand dan is het zaak om alvast een planning te hebben zodat je precies kan uitrekenen wat voordelig is. Het scheelt vooral veel regelwerk als je het van tevoren al enigszins in kaart hebt gebracht.