Bestel uw visum voor Egypte gemakkelijk online.

Visum Egypte bestellen

Visum Egypte

Lekker op vakantie gaan naar het heerlijke warme land Egypte is nog steeds een aanrader. Met het hele jaar door heerlijke temperaturen, prachtige resorts en lage prijzen is Egypte ondanks alles toch nog een heerlijke vakantiebestemming. Om in het land Egypte te komen heeft u echter wel een visum nodig! Waar u in het verleden een visum Egypte ter plekke op de luchthaven van aankomst kon regelen, maar hiervoor wel in de lange lange rij moest staan is het tegenwoordig helemaal anders. U moet namelijk als u op vakantie gaat naar Egypte vooraf een visum geregeld hebben! Anders komt u het land gewoon niet in en word u terug naar huis gestuurd. De kosten van een visum Egypte zijn … Er komt namelijk ook nog wel wat kijken bij het regelen van een visum voor Egypte, maar daar helpen we u natuurlijk graag mee. Vaak word een vakantie namelijk met veel enthousiasme geboekt, de koffers worden op tijd gepakt en de randzaken pas op het laatst bekeken. Vaccinaties en een visum zijn namelijk dingen die noodzakelijk zijn om vooraf te regelen, maar waar eigenlijk niemand zin heeft om het ook echt te regelen. Wij nemen daarom de zorgen voor de aanvraag van een visum voor u uit handen door de aanvraag zo eenvoudig mogelijk te laten verlopen. U kunt via ons namelijk via een paar eenvoudige stappen online uw visum aanvragen welke als u de vragen correct beantwoord ook snel geregeld word.

Wat je precies moet doen voor het regelen van een visum voor Egypte lees je hier!

Visum Egypte

Hoe vraag je het visum aan?

Het regelen van een visum voor Egypte neemt wel iets tijd in beslag, maar als u erop tijd bij bent is het uiteindelijk niet veel werk om de benodigde gegevens te verzamelen en u aanvraag online in te dienen. In het verleden was het regelen van een visum voor Egypte eenvoudig, u landde namelijk op het vliegveld, moest een A4 documentje invullen en afgeven bij de douane en u was eigenlijk al praktisch binnen. Tegenwoordig hebben ze het aan de ene kant eenvoudiger gemaakt, omdat u uw visum papieren vooraf geregeld moet hebben en hierdoor niet meer in lange rijen voor een visum hoeft te staan. Het nadeel is dat u dit echt niet moet vergeten om vooraf te regelen!! Daarom als u naar Egypte op reis gaat is het aan te raden om zo’n 3 maanden voor de vertrekdatum de aanvraag voor het visum Egypte te regelen. De gemiddelde doorlooptijd van een aanvraag is zo’n 5 werkdagen, en als de documenten compleet zijn en u niets op uw kerfstok heeft staan is het rond.

Voor het regelen moeten wij namelijk diverse zaken in gang zetten waar u geen omkijken naar heeft. Het online invullen van uw gegevens die wij nodig hebben is zo’n 5 minuten werk, maar voor de aanvraag van een visum Egypte hebben wij ook uw paspoort nodig. Hierdoor loopt de totale aanvraag van een visumaanvraag een aantal werkdagen. Verder hebben wij ook nog een kopie nodig van uw e-ticket of vluchtschema en 2 pasfoto’s. Deze kunt u online met uw aanvraag naar ons doorsturen, of met het paspoort meesturen.

De geldigheid van een visum voor Egypte

Als u eenmaal uw visum heeft is deze maximaal 3 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte. Let op dat u dus uw visum niet te vroeg aanvraagt, maar ook niet te laat. Als u lekker op vakantie wilt gaan en van de zon wilt genieten, is een visum niet iets wat roet in het eten mag gooien. De maximale verblijfsduur met het Egypte visum is 90 dagen oftewel ook 3 maanden. Mocht u uw vakantie al lekker met een vroegboekkorting hebben geboekt waardoor u nu nog 6 maanden moet wachten voordat u op vakantie gaat, dan is het aan te raden om alvast een agenda item in uw telefoon te zetten met een reminder 2 maanden voor vertrek. Hierdoor bent u mooi op tijd met het regelen van een visum, en kunt u onbezorgd op vakantie gaan!

Veelgestelde vragen

Er zijn een aantal vragen die vaak bij ons binnenkomen over de aanvraag van het visum welke we behandeld hebben. Hieronder vind u deze vragen inclusief antwoord om zo uw vragen misschien ook al meteen beantwoord te krijgen.

1. Moet ik mijn paspoort echt opsturen of mag ik ook een kopie sturen?

U moet uw paspoort echt opsturen aangezien deze nodig is om de visum aanvraag bij de Ambassade geregeld te krijgen. Zonder geldig paspoort word de aanvraag niet in behandeling genomen, dus afgewezen!

2. Er wordt gevraagd wanneer de aankomstdatum in Egypte is, maakt het uit als ik toch een paar dagen later aankom?

Nee dit maakt niet uit. Het is eigenlijk een verwachte aankomst datum, maar daarbij is het visum beperkt geldig dus een grote afwijking in verwachte aankomstdatum en de echte aankomst datum kan resulteren in een niet geldig visum dus probeer wel een realistische schatting te maken van de aankomstdatum in Egypte.

3. Is het nog van toepassing welke vliegmaatschappij ik boek?

Dit is niet relevant, het visum is puur het bewijs dat u Egypte in mag komen en of dit nu per voet, auto of vliegtuig is maakt niet uit.

4. Kan ik met dit visum ook gaan studeren in Egypte?

Dit is niet mogelijk, het visum is namelijk echt bedoeld voor korte reizen als vakanties en zakelijke reizen. Wilt u een visum met langere geldigheidsduur voor bijvoorbeeld studeren, dan verwijzen we u door naar de Egyptische Ambassade voor het aanvragen van een studentenvisum.

5. Mijn aanvraag voor een visum is geweigerd, wat nu?

Dit kan weleens voorkomen om diverse redenen, hiervoor kunt u dan het beste contact opnemen met de Egyptische Ambassade. Ze kunnen u hier dan ook precies vertellen welke aanvullende gegevens u eventueel moet leveren om toch nog een visum te krijgen.

6. Hoe zijn de kosten van een visum Egypte opgebouwd?

De kosten van het visum zelf natuurlijk en een stukje service kosten aangezien er veel geregeld moet worden om het visum aan te vragen. Deze zorgen nemen we op deze manier namelijk uit uw handen zodat u als enige een online formulier hoeft in te vullen en uw paspoort, pasfoto’s en kopie vliegticket hoeft op te sturen, wij doen de rest!