Visum Rusland

Rusland is een land wat veel in het nieuws is door de politiek en hun veto recht in diverse wereldwijde beslissingen. Rusland is echter ook een prachtig land om te bezoeken en een rijke geschiedenis heeft door zijn oppervlakte niet even in een rondreis te doorkruisen is. Voor de warme zomervakantie is Rusland niet de ideale vakantiebestemming, maar voor een stedentrip naar Moscou of St. Petersburg of een rondreis langs de bijzondere bouwwerken in Rusland en de rijke geschiedenis van het communisme en Tsaren die hiervoor regeerde. Via Visumbureau.nl kunt u nu makkelijk en snel een visum voor Rusland regelen zonder gedoe, het enige wat u hoeft te doen is een aantal gegevens aan ons doorgeven en wij regelen de bureaucratie hier omheen. Een visum voor Rusland is namelijk een complex iets door de regelgeving hier omheen. Of u nu lekker op vakantie gaat naar Rusland of een zakelijke reis gaat maken, wij kunnen het visum voor u regelen.

Wat je precies moet regelen voor een visumaanvraag voor Rusland vind je hier!

visum-rusland

Hoe vraag je het visum aan?

Zodra u bij ons een aanvraag doet voor 1 of meer visums voor Rusland dan hebben we nog wel een aantal gegevens van u nodig om het visum meteen helemaal te kunnen regelen. Door de regelgeving in Rusland hebben we bijvoorbeeld een verklaring nodig van uw zorgverzekering in de Engelse taal waarin verklaard word dat u hiervoor verzekerd bent, tevens moet uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment dat u gepland heeft om te vertrekken uit Rusland. Op een toeristenvisum kunt u standaard 30 dagen in Rusland verblijven en als u een zakelijke reis maakt kunt u ook voor 90 dagen een visum aanvragen (3 maanden). Er zijn nog meer varianten mogelijk via ons op het gebied van visums, single entry, double entry, aantal dagen etc. Alle opties hiervoor vind u terug op het moment dat u uw visum gaat aanvragen via bijgaande knop. In het kort zal de procedure voor de aanvraag van uw visum voor Rusland als volgt lopen:

  • U doet uw aanvraag online bij ons voor een visum voor Rusland.
  • U vult de PDF bestanden volledig in zoals wij in de bevestiging per e-mail naar u doorsturen.
  • U heeft een paspoort nodig welke nog minimaal 6 maanden geldig is nadat u Rusland van plan bent om te verlaten en daarbij 2 lege visumpagina’s beschikbaar heeft.
  • 1 officiele pasfoto in kleur
  • Engelstalige verklaring van uw ziektekosten- of reiskostenverzekering dat u gedekt bent voor onkosten in Rusland.
  • Officiele uitnodiging van uw geboekte accommodatie (krijgt u normaal gesproken van uw reisorganisatie toegestuurd). Mocht u deze niet hebben dan kunnen wij dit ook voor u regelen.

Dat zijn in het kort de stappen voor de aanvraag van een visum voor Rusland. De verwerkingstijd van een visum voor Rusland is tegenwoordig iets trager geworden en de spoedprocedures zijn ook geschrapt. Wilt u naar Rusland toe gaan reizen is het daarom voor u ook zeer belangrijk om ruim van tevoren uw visum te regelen. De gemiddelde doorlooptijd van een aanvraag is namelijk op dit moment zo’n 6 tot 15 werkdagen! Dit komt door de achterstand die de Russische Ambassade heeft op de aanvragen van visums, vooral tijdens vakantieperiodes is de doorlooptijd van een aanvraag zo’n 15 werkdagen wat dus 3 weken is!

Rusland visumGeldigheid van de visums

Het standaard visum voor Rusland is 30 dagen geldig en word veelal gebruikt voor de toeristen die op vakantie gaan naar het prachtige Rusland. Voor de zakelijke reiziger kan het wel handig zijn om een visum te hebben die langer geldig is, maar ook recht geeft om meer dan 1 keer de grens over te steken. Voor dit laatste gelden er diverse extra regels voordat u zo’n visum krijgt toegekend. U moet namelijk het afgelopen jaar minimaal 1 keer in Rusland zijn geweest met een geldig visum Rusland.

Verder zijn er nog diverse andere type visums mogelijk, denk hierbij aan een studentenvisum en een werkvergunning die u recht geeft om het hele jaar door in Rusland te gaan werken. Voor het visum Rusland komt in ieder geval veel bij kijken, en zeker als u voor nu eenmalig naar Rusland wilt reizen is het makkelijk en snel om een visum via Visumbureau.nl te regelen.

Veelgestelde vragen

Omdat diverse vragen regelmatig terugkomen hebben wij hier voor u de meest gestelde vragen voor een visumaanvraag voor China neergezet inclusief antwoord. Misschien staat het antwoord op uw vraag hier ook al bij.

1. Mag ik op een toeristenvisum naar Rusland toe voor het werk?

Dit is niet mogelijk zonder de instanties voor te liegen, dit omdat u op basis van een uitnodiging een visum toegewezen krijgt. Qua visum kosten maakt het ook niet dus er is ook geen reden toe.

2. Maakt het uit hoe ik naar Rusland ga reizen?

Dit maakt niet uit, een visum Rusland is geldig bij elke grenspost. Of u nu per auto, bus of vliegtuig naar Rusland toe komt maakt dus niet uit. Hou er wel rekening mee dat als u meerdere keren de grens van Rusland in uw vakantie/zakelijke reis over wilt steken u een ander type visum nodig heeft.

3. Ik wil voor een langere periode dan 3 maanden naar Rusland gaan, hoe doet ik dat?

Als u voor een langere periode in Rusland wilt verblijven heeft u een FMS of TELEX uitnodiging nodig. Voor meer informatie hierover verwijzen we u door naar de Russische Ambassade.