Visum Nigeria

Een visum Nigeria vraag je nu makkelijk online aan via Visumbureau, want er komt heel wat bij kijken als u een visum voor Nigeria wilt aanvragen. Het land is namelijk heel strikt met het geven van visums op dit moment. Als u voor vakantie naar Nigeria gaat is het aan te raden om op tijd uw visum aan te vragen, want het komt de laatste tijd vrij regelmatig voor dat er tijdelijk geen nieuwe visums uitgegeven worden voor Nigeria. Als u voor het werk naar Nigeria moet geld eigenlijk hetzelfde, een visum Nigeria word op dit moment niet zomaar gegeven en zeker als u voor een langere periode naar Nigeria gaat dan is het noodzaak om dit op tijd te regelen. Een spoed procedure is niet mogelijk op dit moment, en de verwerkingstijd/doorlooptijd van een visumaanvraag is zo’n 15 werkdagen als er geen visum stop is. In ieder geval zorgen wij van visumbureau voor een zo soepel mogelijk verloop van een visum aanvraag, uw aanvraag kan online gedaan worden en wij zorgen ervoor dat u niet zelf naar de Ambassade van Nigeria hoeft te gaan waardoor u hier geen omkijken naar heeft.

Wat je precies moet regelen voor een aanvraag van het visum voor Nigeria vind je hier!

Visum Nigeria

Hoe vraag je het visum Nigeria aan?

Online kunt u met 5 minuten uw visum voor Nigeria via ons aanvragen. Een visum Nigeria is helaas niet zo makkelijk te regelen op dit moment omdat er regelmatig een visum stop is. Maar wij van Visumbureau proberen u hier zo goed mogelijk in te helpen dat als de visums wel verstrekt worden uw aanvraag er in 1x doorheen komt zonder extra vertragingen. Het enige wat u hoeft te doen is online bij ons uw aanvraag te doen en voor toegang tot Nigeria moet u ook nog op een aparte website van de Nigeriaanse overheid uw aanvraag doen. Het is een hele bureaucratie om toegang te krijgen tot Nigeria of het nu voor vakantie is of werk, maar doordat we veel werk voor u uit handen kunnen nemen hoeft u zelf alleen maar online het een en ander in te vullen, zodat u uw tijd niet hoeft te verdoen met het wachten bij de Nigeriaanse Ambassade voor een visum. De standaard visums voor Nigeria zijn 3 maanden geldig en geven u ook recht van verblijft voor maximaal 90 dagen. De stappen voor de aanvraag zijn in het kort als volgt:

  • Online een aanvraag bij ons indienen voor 1 of meerdere visums
  • Online een visumaanvraag invullen op een speciale website van de Nigeriaanse overheid (instructie vind u op onze visum aanvraag pagina)
  • Een geldig paspoort (minimaal 6 maanden geldig bij aankomst.)
  • 1 pasfoto
  • Kopie vaccinatieboekje (gele koorts)
  • Kopie verblijft/ticket
  • Kopie bankafschrift met een positief saldo van min. 800,-

De precieze stappen en benodigde documentatie inclusief uitleg hierover vind u op de visum aanvraag pagina. Maar naast het papierwerk komt ook nog eens het geregel bij de Ambassade kijken. Deze zorg nemen we voor u uit handen voor een kleine servicekosten vergoeding van 27,95 per visum, hierdoor hoeft u namelijk o.a. niet 2x naar de ambassade toe en zorgen wij ervoor om de papierwinkel in 1x goed door te zetten naar de ambassade zodat uw visum voor Nigeria in 1 keer geregeld word met een zo kort mogelijke doorlooptijd.

Geldigheid van de visums voor Nigeria

Een visum Nigeria is bij een standaard aanvraag 3 maanden geldig vanaf datum uitgifte en geeft u recht op verblijft van 90 dagen in Nigeria. Mocht u in Nigeria gaan werken dan kunt u ook speciale TWP visum (werkvisum) aanvragen welke voor langere periodes geldig zijn (3, 6 of 12 maanden). Verder kunt u kiezen voor single entry of multi entry visums, vooral als u voor het werk meerdere keren in de visum periode de grens over moet, is het wel zo handig dat u voor een multi entry visum gaat, want een single entry visum is maar 1 keer geldig.

Veelgestelde vragen

Omdat diverse vragen regelmatig terugkomen hebben wij hier voor u de meest gestelde vragen voor een visumaanvraag voor Nigeria neergezet inclusief antwoord. Misschien staat het antwoord op uw vraag hier ook al bij.

1. Mag ik op een toeristenvisum naar Nigeria toe voor het werk?

Dit mag niet, Nigeria is heel streng op het toekennen van visums en zodra ze vermoeden dat de aanvraag niet klopt word uw visum aanvraag geweigerd en bent u de kosten van het visum kwijt.

2. Maakt het uit hoe ik naar Nigeria ga reizen?

Het visum is geldig aan elke grenspost, dus dit maakt niet uit.

3. Ik wil voor een langere periode dan 3 maanden naar Nigeria gaan, hoe doet ik dat?

Er zijn diverse visums beschikbaar, mocht het visum niet op onze website online staan dan kunnen wij deze ook niet voor u aanvragen. Hiervoor verwijzen we u dan toch door rechtstreeks naar de ambassade van Nigeria.

4. Waarom is de verwerkingstijd een verwachte tijd en geen harde afspraak?

De veiligheidssituatie in Nigeria is de laatste jaren nogal wisselend, hierdoor zijn de eisen om Nigeria in te komen nogal verscherpt en de doorloop tijden ook toegenomen. Het komt zelfs regelmatig voor dat er tijdelijk geen visums verstrekt worden, hierdoor kunnen we geen beloftes maken over de verwachte doorlooptijd.

5. Is het wel veilig in Nigeria dan?

In bepaalde regio’s van Nigeria word het op dit moment niet aangeraden om naartoe af te reizen, voor de actuele situatie verwijzen we u door naar de website van het ministerie van Buitenlandse zaken