Visum Indonesië

Lekker op vakantie naar Indonesië is zeker aan te raden. Er worden prachtige rondreizen aangeboden, en ook een vast verblijf op bijvoorbeeld Bali is heerlijk vakantie vieren, maar heeft u ook aan een visum gedacht? Een visum Indonesië is gelukkig tegenwoordig voor de meeste mensen die op vakantie naar dit prachtige land gaan niet meer nodig, want als u vanaf Nederland vliegt en voor een vakantie korten dan 30 dagen afreist is het vanaf juni 2015 niet meer nodig om een visum aan te vragen. Er zitten hier een aantal voorwaarden aan vast welke u verderop deze pagina kunt terugvinden. Mocht u voor een langer verblijf naar Indonesië reizen dan is een visum vooraf aanvragen wel vereist! Wij regelen deze aanvraag maar al te graag voor u zodat u naast het invullen van een aantal formulieren er geen omkijken naar heeft.

Wat je precies moet regelen voor een aanvraag van het visum voor Indonesië vind je hier!

Visum Indonesië

Hoe vraag je het visum Indonesië aan?

Voordat u een visum Indonesië gaat aanvragen is het belangrijk om te bekijken of u nu echt een visum moet aanvragen of niet. Als u namelijk voor een kort verblijf naar Indonesië gaat hoeft u geen visum aan te vragen. Let op er zitten wel een aantal voorwaarden aan vast waar uw reis zich aan moet voldoen om hiervoor in aanmerking te komen. Deze voorwaarden zijn als volgt:

  • Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst.
  • Je moet duidelijk kunnen aantonen d.m.v. een retour ticket dat je binnen 30 dagen Indonesië weer verlaat. (een ticket om door te reizen mag ook, het gaat erom dat u het land binnen deze 30 dagen verlaat).
  • Deze regeling is alleen actief voor toeristen! (dus niet voor verblijf bij familie/kennissen/stage/werk etc).
  • U moet binnenkomen op een van de volgende luchthavens of zeehavens en hier ook weer vandaan vertrekken: Batam (BTM), Denpasar-Bali (DPS) Jakarta Soekarno-Hatta (CGK), Sri Bintang Pura in Tanjung Pinang, Batam Center in Batam, Sekupang in Batam, Tanjung Uban in Tanjung UbanMedan Kuala Namu (KNO), Soerabaja

Mocht je reis niet aan een van deze voorwaarden voldoen dan moet u toch vooraf online een visum aanvragen, hou er rekening mee dat het visum ter plekke niet verlengt kan worden. Als u een visum vooraf online aanvraagt dan is verlenging vaak wel mogelijk, als u zonder visum afreist naar Indonesië dan is verlenging niet mogelijk! Een visum Indonesië voor het werk, op bezoek gaan bij familie/kennissen of een heerlijk lange vakantie zonder vast te zitten aan een tijdsperiode vraagt u nu makkelijk online aan bij Visumbureau, de stappen hiervoor zijn als volgt:

  • Online aanvraag visum Indonesië invullen
  • Een paspoort met geldigheid van 7 maanden bij aankomst in Indonesië
  • Kopie retourtickets of boekingsbevestiging
  • 1 recente kleuren pasfoto
  • Ingevulde machtiging

Dat zijn de stappen in het kort welke u aan ons moet leveren zodat we uw visum voor Indonesië in 1x goed kunnen aanvragen, de ambassade van Indonesië is voordat betreft nog steeds bureaucratisch en voor elk visum moet o.a. een apart gesprek gepland worden, de wachttijd hierop ligt op dit moment tussen de 2 en 3 weken. Mocht u dus een visum voor Indonesië nodig hebben dan is ons advies om deze vroeg aan te vragen (zo’n 2 maanden voordat u vertrekt) aangezien een visum aanvraag niet snel rond is. Op het moment dat u bij ons een visum aanvraag doet ontvangt u per e-mail de meest recente instructies en verwachte levertijd van het visum als u ons alle gegevens geleverd heeft. Mocht u hier dan nog vragen over hebben dan kunt u contact met ons opnemen over de mogelijkheden en eventuele onmogelijkheden.

Geldigheid van de visums voor Indonesië 

Een visum Indonesië is geldig volgens de voorwaarden waarmee ze afgegeven zijn. In het kort is het visum zonder aanvraag maximaal geldig voor 30 dagen, aangezien u geen visum nodig heeft kan je dit officieel misschien geen visum noemen maar u moet toch echt uit het land zijn op het moment dat uw verblijf erop zit. Indonesië is een heerlijk land om vakantie te vieren, en zeker voor rondreizen is het een uitermate geschikt land om hier lang te verblijven, maar meestal weet u al voor hoelang u op reis gaat dus zal dit geen probleem zijn. Voor de andere visums is het zaak om goed in de gaten te houden wat uw planning is, maar gelukkig is het eventueel nog wel mogelijk om ter plekke uw visum te verlengen mocht u langer voor het werk in Jakarta moeten verblijven, of wat langer bij familie verblijven.

Veelgestelde vragen

Omdat diverse vragen regelmatig terugkomen hebben wij hier voor u de meest gestelde vragen voor een visumaanvraag voor Indonesië neergezet inclusief antwoord. Misschien staat het antwoord op uw vraag hier ook al bij.

1. Mag ik op een toeristenvisum naar Indonesië toe voor het werk?

Door het verdrag met o.a. Nederland is het voor toeristen heel makkelijk geworden om voor een korte periode (30 dagen) naar Indonesië te reizen en heerlijke vakantie te houden. Voor zakelijke reizen is echter nog echt een zaken visum nodig.

2. Maakt het uit hoe ik naar Indonesië ga reizen?

Als u vooraf een visum online aanvraagt maakt het niet uit bij welke grenspost u Indonesië binnenkomt. Wilt u echt op het toeristenvisum binnenkomen, oftewel geen visum nodig hebben? Dan moet u aankomen bij een van de grote luchthavens of havens zoals bovenaan vernoemd.

3. Ik wil voor een langere periode dan 1 maand naar Indonesië gaan, hoe doet ik dat?

Een visum aanvraag voor een periode van langer dan 1 maand verblijf in dit prachtige land is online zo gedaan. Er zijn diverse visums beschikbaar en wij regelen deze maar al te graag voor u.

4. Waarom is de verwerkingstijd een verwachte tijd en geen harde afspraak?

Omdat de ambassade van Indonesië op afspraak werkt is er altijd al een langere wachttijd dan visums voor andere landen, op dit moment is de wachttijd 3 weken.

Vakantie Indonesië

Veel Nederlanders zien Indonesië als een prachtig vakantieland en geef ze eens ongelijk. Het is een land welke bestaat uit diverse eilanden (veel eilanden), maar voor de toerist zijn Bali en Java veruit het meest populair. Java is populair doordat hier de hoofdstad staat en welke een paar prachtige bouwwerken heeft staan, tempels en natuurlijk een mooie vulkanisch landschap! Bali is weer populair doordat dit eiland veel minder dichtbevolkt is en u hier heerlijk kunt genieten van de natuur, omgevingen en rust. Een vakantie naar dit prachtige land wat bol staat van de cultuur en traditie kunt u op verschillende manieren boeken, bent u nog nooit in Indonesië geweest dan is een rondreis een ideale manier om kennis te maken met dit land. Bent u een avontuurlijk type dan kunt u natuurlijk ook een (retour)ticket boeken en 1 hotel voor aankomst (is nodig om Indonesië binnen te komen) en verder op de bonnefooi gaan, maar ook onder snorkellaars en duikers zijn diverse eilanden waaronder Bali bijzonder populair door de prachtige onderwaterwereld die hier schuil gaat.