Voor 20:00 besteld? vandaag geleverd!

– Het ESTA / Visum is 90 dagen geldig
– Kosten van ESTA / e-visum bedragen € 29,95 per persoon
– Online betalen met  iDEAL, overboeking of Bancontact/Mister Cash.

Visum Vietnam aanvragen

Esta aanvragen

Als er een land is waar mensen dolgraag eens heel willen gaan, dan is het Amerika wel. Denk aan de prachtige steden als New York of Los Angeles die je gewoon ooit in je leven gezien moet hebben. Niet te vergeten het bijzondere en zeer bekende Hollywoord bord dat iedereen wil zien en dolgraag mee op de foto willen. Niet gek, want het zal een bijzondere ervaring zijn en voor je het weet is je vakantie alweer voorbij. Amerika heeft een andere cultuur, maar je kunt er ook op rekenen dat een heleboel hetzelfde is als we in de films en series zien.
Denk aan high school met cheerleaders en footballspelers. Denk je dat dit niet zo gaat in het echt? Wel dus. Het is in films misschien een beetje overdreven allemaal, maar het is typisch Amerikaans. Een aanrader is dan ook om eens een bezoek te brengen aan een footballwedstrijd. Dat is toch weer heel anders dan voetbal dat wij gewend zijn, dat daar soccer heet en een stuk minder gespeeld wordt dan in Nederland. De Verenigde Staten zijn natuurlijk ontzettend groot en het is maar net wat je wilt. Voor ieder is er wel wat. Sommige mensen willen graag de grote steden zien, anderen willen de Grand Canyon bekijken en de natuur in, en weer een ander wil genieten van mooie stranden met palmbomen. Geen probleem, want de Verenigde Staten heeft veel te bieden en er is dus voor iedere wens wel iets te regelen. Het is het land van mogelijkheden en het land dat we gewoon eens gezien moeten hebben. Al is het alleen maar om te kijken of het hetzelfde is als in de films en series op televisie. Twijfel dus zeker niet om een vakantie te boeken naar Amerika, want je zult daar absoluut geen spijt van krijgen.

Esta formulier

Bij op vakantie gaan komen allerlei zaken kijken. Het inpakken, want iets vergeten kan je je natuurlijk niet veroorloven als je zover weg gaat. Gelukkig lopen ze in Amerika nou niet bepaald achter, dus als je toch iets vergeet, moet dat geen groot probleem zijn. Er zijn echter dingen die wel belangrijk zijn om je het land in te krijgen. Niet alleen een paspoort is belangrijk, maar ook het feit dat je een visum voor Amerika hebt. Je moet dus al aan de slag met het regelen van je vakantie, en dan hebben we het niet over het boeken van een vlucht en het bekijken van mooie foto’s van je hotel. Het visum is belangrijk wanneer je het land in wilt komen. Heb je deze niet, dan kom je er ook niet in en zullen ze je gewoon terugsturen. Heel hard, maar dat is helaas wel hoe het gaat. Het visum voor Amerika heet overigens een ESTA.
Wanneer je naar Canada gaat, heet het visum een ETA. Lijkt dus erg op elkaar. Wees er in ieder geval op tijd bij zodat je geen stress hoeft te hebben over het op tijd verkrijgen van je visum. Dat scheelt weer een heleboel stress voor je reis begonnen is.

Visum Amerika aanvragen

Het aanvragen van het visum hoeft gelukkig weinig tijd en moeite te kosten. Ook qua kosten valt het allemaal reuze mee. Het is wel afhankelijk per website wat de kosten zijn. De vraag is wanneer je een ESTA nodig hebt. Hiervoor zijn een aantal punten opgesteld:
– Je hebt op dit moment geen visum waarmee je de VS kunt bezoeken
– Je reist niet langer dan 90 dagen
– Je plannen zijn om de Verenigde Staten in te gaan om te reizen voor je plezier of voor het doen van zaken, maar niet om bijvoorbeeld te werken

Wat je zelf nodig hebt, is een paspoort. Een ID-kaart is niet goed genoeg wanneer je een verre reis gaat maken. Binnen Europa kun je in vrijwel ieder land terecht met je ID-kaart, maar bij reizen buiten Europa, is dat helaas niet het geval. Heb je dus nog geen paspoort? Dan moet je deze aanvragen. Doe dit wel op tijd, want je hebt de gegevens die op je paspoort staan nodig om een ESTA aan te vragen. Denk aan je paspoortnummer, wanneer je het paspoort hebt ontvangen en wanneer deze weer verloopt. Als je nogal haast hebt, kun je ook een spoedaanvraag doen voor een paspoort. Deze heb je dan binnen een dag, maar dat zie je ook terug in de kosten. Het is dus beter om op tijd te beginnen met het regelen van dit soort dingen zodat je ook niet te maken krijgt met dit soort extra kosten.

Er zijn nog een aantal dingen die je moet weten over dit visum waarmee je Amerika in komt als toerist, namelijk:
– Dien uiterlijk 72 uur van tevoren het verzoek van een ESTA in.
Aangeraden is wel om het nog eerder te doen. Dit heeft te maken met het feit dat het kan dat je ESTA afgewezen wordt. In dat geval moet er gekeken worden met wat voor soort visum je dan alsnog het land in kunt komen, maar deze moet ook weer worden aangevraagd. Doe het dus op tijd.
– Je hebt alleen een ESTA nodig wanneer je een nieuw paspoort hebt of wanneer je oude ESTA verlopen is. Een ESTA staat in contact met je paspoort. Zo staan er gegevens van je paspoort op je ESTA. Deze gegevens zijn nieuwe wanneer je een nieuw paspoort hebt, zoals de afgifte- en verloopdatum.
– Als je gaat vliegen naar de Verenigde Staten, moet je bij de vliegmaatschappij alle documenten hebben, dus ook je ESTA. Dit is nodig wanneer je online wilt inchecken. Als je niet online gaat inchecken, heb je je ESTA nodig op het vliegveld waarvan je vertrekt en waarbij je aankomt. Zorg dus dat deze in de handbagage zit.
– De vraag is ook of je een ESTA nodig hebt. Dit heeft te maken met je nationaliteit en het doel van je reis. Als je bijvoorbeeld al een Amerikaans paspoort hebt, is een ESTA USA niet meer nodig, ondanks dat je niet meer in Amerika woont. Controleer dus goed of je een ESTA nodig hebt. Zo niet, dan scheelt dat weer in de kosten.

Goedkeuring visum Amerika

Zodra je het verzoek hebt ingediend, wordt er bepaald of je recht hebt op het visum om de Verenigde Staten in te komen. Heb je bijvoorbeeld een strafblad, dan kom je er helaas niet in. Dit soort dingen worden nagekeken wanneer je de aanvraag hebt ingediend. De maximale tijd dat dit proces kan duren, is 72 uur. Je hoeft dus nooit lang te wachten om te weten te komen of jouw ESTA goedgekeurd wordt of niet. Je ontvangt zodra het goedgekeurd is een referentienummer. Zorg ervoor dat je de reactie op je aanvraag ook uitprint en bij je hebt. Het referentienummer is belangrijk om eventuele informatie te wijzigen als je paspoort verloopt. Ben je groot fan van de Verenigde Staten en wil je er vaak naar toe? Geen probleem met een ESTA. Hij is twee jaar geldig en in deze tijd kun je zo vaak heen als je maar wil. Echter moet je niet vergeten dat je reis maximaal drie maanden (90 dagen) mag duren. Langer dan dit mag je er per keer dus niet verblijven. Het is geen probleem wanneer je erheen reist en een maand later nog eens komt. Dan kun je er weer opnieuw 90 dagen verblijven.

Het komt voor dat een ESTA niet direct goedgekeurd wordt. Je moet in dat geval niet meteen opgeven. Je kunt dan vragen of er alsnog toestemming gegeven kan worden. Als je er dus op tijd bij bent, hoeft het geen probleem te zijn. Er zijn altijd andere mogelijkheden, maar die kosten wel tijd. Je kunt dan nog een officieel visum aanvragen, wat een ESTA eigenlijk niet is. Een ESTA kan meer gezien worden als een tijdelijk visum dat relatief snel weer verloopt. Het is altijd handig om uit te printen wat er allemaal gezegd is over jouw ESTA. Ook als deze gewoon is goedgekeurd, print dit uit en neem het mee naar de luchthaven. Zo heb je bewijs dat er sprake is van goedkeuring.

ESTA/Visum Informatie invullen

De aanvraag spreekt eigenlijk voor zich. Je geeft allereerst een adres op en daarna kun je beginnen met de persoonlijke informatie zoals naam, geboortedatum etc. Vergeet niet dat wanneer er iets afwijkt van het paspoort bij het ESTA, er grote problemen kunnen ontstaan. Als je een tweede naam hebt, vergeet deze dan niet te vermelden. Als je vragen hebt, kun je natuurlijk altijd contact opnemen met de ambassade zodat je zeker weet dat het allemaal goed gaat.

Het komt natuurlijk voor dat er spoed bij is, en dat is geen enkel probleem. Je kunt een spoedaanvraag doen terwijl je op het vliegveld staat, want je kunt je ESTA al binnen 15 minuten krijgen. Deze wordt normaal gesproken digitaal verstuurd, maar dit kan ook via de post tegen extra kosten. Een spoedaanvraag kost ook wat extra, maar wat dit kost is weer verschillend per website.

Na het invullen van persoonlijke vragen, is het tijd voor vragen over onder andere of je een probleem hebt met je gezondheid waar rekening gehouden mee moet worden, of je ooit gearresteerd bent, of je visum ooit afgewezen is, of je op zoek bent naar werk, of je in Irak of omliggende landen bent geweest en nog een aantal van dit soort vragen. Hierover liegen heeft geen zin, want bij uitgave van een ESTA wordt hoe dan ook onderzoek gedaan. Als je dus ineens wel een strafblad blijkt te hebben, kom je er natuurlijk niet onderuit als je zelf invult dat dit niet het geval is. Je wordt goed nagekeken voor ze een ESTA geven om te voorkomen dat er problemen komen in de Verenigde Staten. Hier zijn ze namelijk nog een stuk strenger als het gaat over een strafblad dan in Nederland. Als je een strafblad hebt, kom je het land gewoon niet in.

Als je dit allemaal hebt ingevuld, ben je klaar en kun je je aanvraag indienen. Je kan dit dus eigenlijk binnen 5 minuten doen. Je kunt overigens ook medereizigers meteen toevoegen. Je staat dan wel allemaal ingeschreven onder hetzelfde adres. Het beste is om dit gewoon per gezin te doen, maar het is geen probleem als er bijvoorbeeld een iemand is die niet ingeschreven staat op dat adres, want zo belangrijk is het niet.

Veelgestelde vragen
Er zijn een aantal vragen die steeds weer terugkomen als het gaat om het ESTA. Hier worden de meest belangrijke vragen nog even duidelijk
beantwoord:

 • 1. Moet iedereen (dus ook minderjarigen) een ESTA aanvragen?
  Ja. Ook mensen onder de 18 hebben een ESTA nodig. Zoals eerder gezegd kunnen deze gewoon bij het adres van bijvoorbeeld de ouders en is er niet veel informatie nodig. Zij krijgen dan hun eigen ESTA dat ze nodig hebben bij het boarden en wanneer het vliegtuig geland is.
 • 2. Hoe lang mag je in de Verenigde Staten blijven met een ESTA?
  Je mag maximaal 90 dagen achter elkaar in de Verenigde Staten blijven, maar het ESTA is twee jaar lang geldig. Je kunt dus zo vaak je wilt naar de Verenigde Staten afreizen, zolang je bezoek per keer maar niet langer is dan 90 dagen.
 • 3. Heb je specifieke reisplannen nodig voor je een aanvraag kunt doen?
  Nee, dat is hier niet nodig. Soms is het nodig om aan te tonen dat je ergens gaat verblijven waarbij je dus een hotelboeking moet laten zien bijvoorbeeld. Dit is vaak om te voorkomen dat mensen gaan werken in dat land. Echter is dat bij de Verenigde Staten niet het geval. Er zijn veel mensen die nog niet hebben besloten wat ze er precies willen gaan doen, en dat is geen probleem. Rondreizen zonder concrete plannen kan dus gewoon.
 • 4. Aan welke eisen moet het paspoort voldoen?
  – Het paspoort heeft een machinaal leesbare zone op de plek waar de persoonlijke gegevens staan.
  – Het paspoort moet niet ouder zijn dan 25 oktober 2005 en heeft een digitale foto nodig.
 • 5. Wanneer is een visum (dus geen ESTA) nodig?
  – Als je gaat reizen met het vliegtuig dat gaat landen in de Verenigde Staten.
  – Als je langer dan 90 dagen wilt blijven.
  – Als je erheen gaat met andere reden dan een vakantie of zakenreis.
 • 6. Moeten echt alle gegevens ingevuld worden bij de aanvraag?
  Er staat altijd bij welke gegevens verplicht zijn. Als ze dat niet zijn, is het geen probleem dat ze niet ingevuld zijn. De verplichte velden moeten worden ingevuld om het verzoek in te kunnen dienen.
 • 7. Als het ESTA geweigerd wordt, laten ze dan weten waarom?
  Helaas zullen ze niet laten weten waarom het ESTA geweigerd is. Echter is dit vaak zelf na te gaan. Denk aan het hebben van een strafblad dat leidt tot afkeuring van een ESTA.
 • 8. Heb ik een probleem als ik niet wist dat ik een ESTA nodig had voor mijn reis naar de Verenigde Staten?
  Je hebt een ESTA nodig om er binnen te komen. Je hebt pas een probleem als je er al bent en je dan geweigerd wordt. Als je er echter achterkomt op het moment dat je in Nederland vertrekt, kun je nog een spoedaanvraag doen. Dan heb je het ESTA binnen 15 minuten en ontvang je deze gewoon op bijvoorbeeld je telefoon. Kost wat meer, maar dan weet je wel zeker dat je de Verenigde Staten in komt.

ESTA USA nodig?

Het aanvragen van een ESTA is voor iedereen mogelijk, maar dat betekent niet dat hij ook voor iedereen goedgekeurd zal worden. Zo zul je met een strafblad niet ver komen. Wanneer je echter geen strafblad hebt, is de kans op afwijzing klein. Bovendien ontvang je een ESTA lekker snel, namelijk meestal binnen 72 uur. Vergeet niet om goed te kijken of je alle gegevens goed hebt ingevuld en zorg dat er geen verschillen zitten tussen gegevens op het ESTA en gegevens op je paspoort. Je paspoort moet de gehele tijd dat je in de Verenigde Staten bent nog geldig zijn, dus kijk ook hiernaar een tijdje voor je van plan bent erheen te gaan.
Kinderen hebben hun eigen ESTA nodig en reizen dus niet mee op het ESTA van hun ouders/verzorgers. Met al deze informatie moet het in ieder geval goed komen met jouw aanvraag. Als er nog iets onduidelijk is, kan er altijd contact worden opgenomen met de ambassade.

ESTA Amerika aanvragen