Visum Tanzania

Tanzania is een prachtig land gelegen in Afrika waar veel avonturiers naar op vakantie gaan, maar ook de natuurliefhebber heeft het hier prima naar de zin. Het is een land namelijk met prachtige bossen, Savanna’s en een gebergte welke uitstekend geschikt is voor lange wandelingen in de mooiste omgevingen. Een vakantie regelen naar Tanzania heeft u waarschijnlijk al gedaan, maar nu nog een visum! Het zou zonde zijn als u in het vliegtuig stapt en op het vliegveld tegen gehouden word omdat u geen geldig visum heeft. Een visum Tanzania regelt u namelijk eenvoudig via Visumbureau.nl, een visum Tanzania kost 50,- excl. servicekosten en is 90 dagen geldig. Hiermee kunt zonder zorgen Tanzania binnenkomen en heerlijk genieten van uw vakantie of de deal maken.

Wat je precies moet regelen voor een visumaanvraag voor Tanzania vind je hier!

visum-tanzania

Visum NigeriaHoe vraag je het visum aan?

Een visum voor Tanzania kunt u nu eenvoudig via ons regelen. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is online uw gegevens achterlaten en het visum formulier voor Tanzania volledig invullen. Verder hebben we nog een aantal aanvullende gegevens nodig om de aanvraag compleet te maken. Zodra u bij ons een visum aanvraagt dan krijgt u van ons een e-mail ter bevestiging waar alle stappen nog eens rustig in uitgelegd staan, komt u er niet uit of heeft u een vraag hierover dan kunt u altijd met ons bellen of mailen. De stappen voor een visum Tanzania zijn in het kort als volgt:

  • U doet een aanvraag voor 1 of meerdere visums voor Tanzania bij ons.
  • U levert ons het ingevulde PDF document voor aanvraag Visum Tanzania
  • 2 gelijke en recente pasfoto’s in kleur
  • Uw paspoort moeten we tijdelijk voor de visum aanvraag in ons bezig hebben, en er moeten 2 naast elkaar gelegen visumpagina’s vrij zijn.
  • Kopie van de tickets of de boekingsbevestiging.

In onze e-mail ter bevestiging staan al deze stappen en eventuele aanvullende stappen nog een keer uitgelegd. Een aanvraag visum Tanzania is namelijk een bureaucratie ten top, maar dit gaan we helemaal voor u regelen zodat u zo min mogelijk zelf hoeft te regelen en straks onbezorgd op reis kunt gaan. De standaard doorlooptijd van een visum aanvraag is 5 werkdagen nadat we uw dossier compleet hebben, er is eventueel een spoed procedure mogelijk maar hier moet u niet van uit gaan. Doordat het standaard toeristenvisum 3 maanden geldig is kunt u deze mooi op tijd aanvragen. Wij raden mensen aan die voor vakantie naar Tanzania gaan om het visum zo’n 1,5 maand voor vertrekdatum aan te vragen, hierdoor heeft u het visum op tijd geregeld en mocht er iets onverhoopt fout gaan dan is er nog genoeg tijd om het recht te trekken.

Geldigheid van de visums

Tanzania is minder streng met de houdbaarheid van een visum vergeleken met andere landen. Een standaard toeristenvisum is namelijk 90 dagen geldig vanaf de dag van uitgifte, en bij aankomst in Tanzania mag u ongeacht de doorlooptijd van het visum eventueel 90 dagen verblijven in Tanzania. Er is 1 uitzondering, als u naar het eiland Zanzibar gaat dan moet uw visum het gehele verblijf geldig zijn. Kortweg gezegd als u op vakantie gaat naar Tanzania of voor werk dan moet u ervoor zorgen dat uw visumaanvraag zo’n 1,5 maand voor vertrekdatum is geregeld, dan heeft u geen zorgen.

Veelgestelde vragen

Omdat diverse vragen regelmatig terugkomen hebben wij hier voor u de meest gestelde vragen voor een visumaanvraag voor Tanzania neergezet inclusief antwoord. Misschien staat het antwoord op uw vraag hier ook al bij.

1. Mag ik op een toeristenvisum naar Tanzania toe voor het werk?

Dit is niet nodig aangezien het visum voor werk net zo eenvoudig te regelen is als u voor de toerist. Qua kosten en geldigheid zit hier geen verschil tussen.

2. Maakt het uit hoe ik naar Tanzania ga reizen?

Standaard word de toeristen visum uitgegeven voor eenmalig gebruik, het werk visum, visum voor gezondheidszorg en vrijwilligerswerk kunt u wel makkelijk aanvragen om meerdere keren in 90 dagen het land Tanzania in te gaan.

3. Ik wil voor een langere periode dan 3 maanden naar Tanzania gaan, hoe doet ik dat?

Dit is natuurlijk mogelijk alleen kunnen wij dit niet voor u regelen. Voor meer informatie hierover verwijzen we u door naar de Ambassade van Tanzania in Den Haag.