Voor 20:00 besteld? vandaag geleverd!

– Het ETA / Visum is 90 dagen geldig
– Kosten van ETA / e-visum Sri Lanka bedragen € 49,95 per persoon
– Online betalen met  iDEAL, overboeking of Bancontact/Mister Cash.

Visum Vietnam aanvragen

Visum Sri Lanka

Voor het aanvragen van een visum voor Sri Lanka dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Op vakantie gaan naar een prachtige plek die misschien niet erg bekend is als vakantieplek, maar zeker niet minder geschikt? Wellicht is Sri Lanka dan wat voor jou! Dit eiland is gelegen onder India en helaas wordt vaak vergeten dat het een prachtige vakantiebestemming is. Er zijn dan ook genoeg redenen om te kiezen voor een vakantie naar Sri Lanka.

Het Boeddhisme en het Hindoeïsme spelen hier een grote rol en je zult het geloof dan ook vaak tegenkomen op Sri Lanka. Je ziet op het eiland onder andere bijzonder mooie tempels, berglandschappen die adembenemend mooi zijn, tropisch regenwoud, bijzondere grotten en niet te vergeten de grote theeplantages waar ook de thee die we in Nederland drinken vandaan komt. Sri Lanka is niet erg groot, dus het is mogelijk om ontzettend veel van deze bezienswaardigheden te zien. Qua grootte kan het worden vergeleken met de Benelux. Het is dus goed mogelijk om over het eiland te reizen met de auto en op deze manier veel te zien. Wat ook zeker niet onbelangrijk is wanneer je denkt aan een vakantie, is dat er zon, zee en strand is. Zie je het al voor je? Op een tropisch strand met een drankje (of een kokosnoot om wat uit te drinken) met boven je een mooie palmboom. Als dat geen echt vakantiegevoel is, wat dan wel? Sri Lanka heeft dus genoeg te bieden. Naast het regelen van een vlucht die betaalbaar is en natuurlijk een leuk en goed verblijf, zijn er nog meer dingen om aan te denken. Buiten Europa is het vaak verplicht om te reizen met een visum, en ook in Sri Lanka is dat het geval. Reizen met alleen je paspoort of ID-kaart is dus niet genoeg. Je moet hiervoor een aantal dingen weten wanneer je besluit naar Sri Lanka te gaan en hoe je een visum aanvraagt. Ook andere informatie zoals het invoeren van producten en welke vaccinaties er nodig zijn om op het eiland te mogen komen, zul je hier lezen. Zo ben je goed voorbereid op je reis naar Sri Lanka en kan er eigenlijk niets meer fout gaan.

Visum Sri Lanka aanvragen

Je hebt voor je reis naar Sri Lanka dus een visum nodig voor je het eiland op mag. De regeling dat er gereisd moet worden met een visum is sinds 1 januari 2012 ingevoerd. Er zijn verschillende websites waarbij het visum aangevraagd kan worden. De volgende informatie geldt voor vrijwel elke website.

Het aanvragen is lekker gemakkelijk en ook nog erg snel. Het is de bedoeling dat je een aantal gegevens invult. Allereerst vul je in op welke datum je aankomt. Het is verder geen probleem als je een paar dagen hier van afwijkt, zolang er maar niet gesproken wordt over maanden. Het kan natuurlijk dat je je vlucht hebt omgeboekt of dat er iets anders is waardoor je er eerder of later komt, maar met het visum komt dat dan wel goed. Hierna geef je aan wat de reden is dat je naar Sri Lanka wilt reizen. Is dit voor een vakantie, ga je op bezoek bij familie, ben je een deelnemer aan sportactiviteiten of heeft het te maken met iets medisch? Je kunt een van deze redenen aankruisen. Als jouw reden er niet bij staat, kruis je aan wat het meest van toepassing is. Hierna volgt een rijtje van gegevens waarbij je je adres moet invullen. Ook is het belangrijk om in te vullen of je op doorreis bent.

Stel dat je er maar een dag bent, ook dan is een visum nodig om Sri Lanka op te mogen. Je mag maximaal twee dagen verblijven als je op doorreis bent. Hierna volgens persoonsgegevens zoals je hele naam, geboortedatum en nationaliteit. Let goed op dat je de juiste naam invult. Zo kan het helemaal fout gaan als je bijvoorbeeld een tweede naam niet hebt ingevuld. Het is belangrijk dat de naam op het visum en op je paspoort hetzelfde zijn. Als dat niet het geval is, kun je hiermee problemen krijgen. Controleer dus goed welke namen er op je paspoort staan en vul dit hetzelfde in op je visum.

Wat heb je nodig voor het aanvragen van een visum?

Wanneer je buiten Europa reist, is het hebben van een paspoort belangrijk. Met een ID-kaart kun je prima binnen Europa reizen, maar erbuiten zal helaas niet lukken. Een paspoort is verplicht. Vaak hebben jongeren alleen maar een ID-kaart, en in dat geval zullen ze een paspoort aan moeten vragen. Dit kan worden gedaan bij het gemeentehuis van jouw gemeente en duurt ongeveer een week. Als je haast hebt met het paspoort, kun je er ook voor kiezen om hem met spoed te laten maken. Dit duurt vaak een werkdag, maar de kosten zijn dan ook een stuk hoger. Wees er dus op tijd bij om hoge kosten te voorkomen. Op je paspoort staat van alles en nog wat, waaronder je paspoortnummer, de datum waarop je het paspoort hebt gekregen en de datum waarop hij verloopt. Ook dit is weer belangrijk voor het visum en moet worden ingevuld. Ten slotte moet je nog invullen wat voor werk je doet. Als je geen baan hebt, kun je ‘unemployed’ invullen. Als je bijvoorbeeld student bent, kun je dit ook gewoon invullen.

Meerdere visums voor Sri Lanka bestellen

Je hebt nu alles ingevuld om je visum mee aan te vragen. Als je voor meer mensen een visum wilt aanvragen, kun je kiezen voor ‘reiziger toevoegen’. In dat geval komt deze reiziger ook te staan op hetzelfde adres en hoef je niet opnieuw de adresgegevens in te vullen. De rest moet je wel weer helemaal invullen. Het invullen van de aanvraag spreekt voor zich en kost maar weinig tijd. Het prettige is bovendien dat de aanvraag snel verwerkt wordt. Zo kun je erop rekenen dat je je visum dezelfde dag al hebt. In plaats van naar Den Haag afreizen om hier eventuele papieren op te halen, ontvang je je visum nu gewoon in je mailbox. Als dat niet makkelijk is, wat dan wel? Soms ontvang je je visum al binnen een uurtje. Wil je er zeker van zijn dat je visum die dag komt, bestel dan sowieso voor acht uur. Gegarandeerd dat hij dezelfde dag nog komt.

Geldigheid visum

Het is dus op meerdere websites mogelijk om je visum aan te vragen. Er zijn zowel Engelse als Nederlandse websites waar je hem kunt aanvragen.

Let wel op dat je bij de Engelse websites vrijwel altijd met een creditcard moet betalen. Bij de Nederlandse websites kan dit vaak gewoon met iDeal. De prijs van het visum wanneer je deze aanvraagt op een Nederlandse website is 49,95 euro. Op een Engelse website ligt de prijs rond de 35 dollar. Het toeristenvisum waarmee je reist is 90 dagen geldig vanaf het moment dat je het visum ontvangt. Binnen deze 90 dagen mag er slechts 30 dagen in het land worden verbleven. Je mag overigens met dit visum twee keer naar Sri Lanka reizen, waarbij in beide keren het maximum van 30 dagen geldt. Het kan natuurlijk ook dat je naar Sri Lanka gaat om daar te werken of er langer wilt verblijven dan de bovengenoemde aantal dagen. In dat geval moet je een visum aanvragen bij de ambassade. Zij weten dan ook welk visum je nodig hebt als je vertelt wat je plannen daar zijn.

Eisen voor het visum voor Sri Lanka

Er zijn een aantal eisen die worden gesteld aan het visum. Een bekende eis is dat een paspoort een bepaalde tijd geldig moet zijn bijvoorbeeld, en dat geldt ook voor Sri Lanka. Zo moet, op het moment dat je aankomt in Sri Lanka, je paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn. Als je twijfelt of jouw paspoort dat wel is, kun je dus beter alvast jouw paspoort verlengen. Verder moet er bepaald bewijs zijn dat je het eiland ook weer gaat verlaten. Een retourticket is dus verplicht. Zo weten ze zeker dat je ook daadwerkelijk weer weggaat. Wat ook niet onbelangrijk is, is dat je genoeg geld bij je hebt om ervoor te zorgen dat je kunt verblijven op Sri Lanka. Wanneer je namelijk met erg weinig geld aankomt, is de kans groot dat je er gaat werken. Dat risico willen ze niet lopen, waardoor er dus een eis is dat je genoeg geld bij je hebt.

Als je een aanvraag doet voor een visum, mag je op dat moment niet in Sri Lanka zijn. Logisch, want je bent dan illegaal in Sri Lanka. Ten slotte moet je niet vergeten om het visum ook daadwerkelijk uit te printen. Zo zijn er genoeg mensen die het lekker makkelijk vinden om het te laten zien op hun telefoon, maar dat laat niet genoeg zien. Print je visum dus alvast uit en leg hem klaar voor vertrek om te voorkomen dat je hem vergeet.

Veelgestelde vragen

Er zijn een aantal vragen die vaak weer terugkomen. Bij deze een aantal veelgestelde vragen op een rijtje.

  1. Voor wat voor soort reizen kan ik het visum aanvragen?

Het visum is verkrijgbaar voor toerisme, maar ook voor zaken en voor mensen die op doorreis zijn.

  1. Hoe weet je of je visum nog geldig is?

Je kunt sowieso altijd weer kijken in je inbox van je e-mail waarin je het visum ontvangt. Je ziet dan wanneer je hem ontvangen hebt en vanaf dat moment is je visum ook ingegaan. Vergeet niet dat je visum en paspoort samen belangrijk zijn. Wanneer je paspoort dus eerder verloopt dan je visum, is het al foute boel. Zoals eerder gezegd moet je paspoort nog zes maanden geldig zijn op het moment dat je aankomt op Sri Lanka.

  1. Is het mogelijk om meerdere visa op hetzelfde paspoort aan te vragen?

Nee. Het visum is een halfjaar geldig en je moet wachten tot dit visum is verlopen. Een tweede aanvragen op hetzelfde paspoort heeft dus geen zin. Zo kan niemand met het nieuwe visum op jouw naam Sri Lanka in.

Wacht dus voor het visum verlopen is met het aanvragen van een nieuwe.

  1. Mijn visum is geweigerd: en nu?

Het is mogelijk dat je visum geweigerd wordt. In dat geval kun je het beste contact zoeken met de ambassade. Zij kunnen je dan verder helpen met een nieuwe aanvraag.

Tips voor je reis naar Sri Lanka

Een nieuw land betekent een nieuwe cultuur en soms is het belangrijk dat je van tevoren al het een en ander weet. Denk aan het feit dat je goed moet opletten dat je koffer goed dicht zit en dat je portemonnee niet zomaar uit je broekzak gepakt kan worden. Aangeraden wordt dus ook om dit soort spullen goed bij je te dragen zodat je het echt merkt als daar iemand aan zit. Qua fooi is het normaal om ongeveer 10% van het totale bedrag te geven. Natuurlijk ben je tot niets verplicht, maar het is natuurlijk wel erg aardig. Ook wanneer je foto’s wilt maken is het altijd handig om wat geld op zak te hebben. Ze maken handig gebruik van de toeristen die het geen probleem vinden om wat te betalen voor het maken van een foto. Zo krijg je echt alles op de foto van je reis.

Vergeet ook niet dat het water uit de kraan niet gedronken kan worden.

Je moet dus flessen water kopen en normaal gesproken staat er al wel een flesje water voor je klaar bij aankomst in een hotel.

Verder zijn ook vaccinaties natuurlijk niet onbelangrijk. Er zijn geen vaccinaties die verplicht zijn, maar er zijn wel een aantal die aangeraden worden door artsen. Dit zijn hepatitis A en B, DTP en ook een vaccinatie tegen buiktyfus is aangeraden. Qua muggen kun je behoorlijk wat last krijgen, maar gelukkig niet van malariamuggen. Daarvoor heb je dus geen pillen nodig. Je kunt je insmeren met DEET tegen muggen.

Qua kosten kun je uitgaan van een lunch die ongeveer 5 euro kost, een diner kost 7 tot 11 euro en een flesje water ongeveer 30 eurocent. Een glas wijn is aan de dure kant met zijn 3 euro, in vergelijking met een diner dat slechts twee keer zo duur is. Altijd handig om dit soort kosten van tevoren te weten.

Wat verder nog aangeraden is om mee te nemen: geld dat je gewoon op zak hebt, een creditcard, een fotokopie van je paspoort zodat wanneer je paspoort gestolen of verloren is, je nog steeds kunt reizen, een telefoonnummer van je bank voor het geval je pas weg is, een kopie van je medisch paspoort en het nummer van je reisorganisatie. De kans is groot dat je dit soort dingen niet eens nodig hebt, maar als dat wel zo is, heb je het toch maar mooi bij je.

Reis naar Sri Lanka

Het is dus wel duidelijk dat je als toerist prima naar Sri Lanka kunt reizen. Het is er niet gevaarlijk en hoewel er aangeraden wordt om goed te letten op je spullen, kun je er prima over straat met je portemonnee, zolang je blijft opletten. De kosten van een lunch en diner vallen heel erg mee en zijn lager dan in Nederland. Een nadeel is dat er niet uit de kraan gedronken kan worden, maar gelukkig is een fles water ook niet ontzettend duur.

Wat betreft het aanvragen van je visum is het eigenlijk erg duidelijk wat je moet doen. Je volgt de instructies en vult wat gegevens in over jezelf, zoals je adres, naam etc. Ook heb je een paspoort nodig om een visum aan te vragen, omdat je informatie moet invullen die op het paspoort staat, zoals de datum van afgifte en de datum dat je visum verloopt. Vergeet ook zeker niet om je paspoort mee te nemen wanneer je naar Sri Lanka gaat, ondanks dat je een visum hebt. Je hebt zowel het visum als je paspoort nodig om het eiland op te mogen. De gegevens op deze beiden moeten gelijk zijn, dus check van tevoren of dit ook het geval is. Zo niet, dan kun je het beter opnieuw aanvragen dan het risico lopen dat je het eiland niet op mag.

Visum Sri Lanka afgewezen

Wanneer je visum afgewezen wordt, kun je altijd nog een poging wagen bij de ambassade. Zij kunnen je dan vertellen wat je mogelijkheden zijn of dat er niets anders op zit dan gewoon thuis te blijven. Met al deze informatie moet het lukken met het aanvragen van je visum. Wees er op tijd bij, want je kunt er maar beter te vroeg dan te laat mee zijn!