Cuba visum

Visum Cuba

Cuba is een land van de Tango, het oude communisme en een land wat bekend staat om zijn prachtige cultuur. Kortom een heerlijke vakantiebestemming om naartoe te gaan en doordat de laatste jaren het land steeds meer toetreding zoekt naar o.a. de Verenigde Staten zijn de grenzen ook makkelijker over te steken, niet alleen voor toeristen maar ook voor bedrijven dus werk. Om Cuba binnen te komen heeft u naast een geldig paspoort dan ook nog een apart visum nodig. Het visum voor Cuba is maar eenmalig geldig en de kosten hiervan voor een toeristenvisum van 28 dagen is 22,- wat vergeleken met vele andere landen enorm meevalt. De kosten van een visum worden vaak niet meegerekend als u een vakantie boekt, maar deze zorgen er soms voor dat een vakantie toch een stuk duurder uitvalt. Voor Cuba valt dit gelukkig mee qua kosten.

Wat je precies moet regelen voor een aanvraag van het visum voor Cuba vind je hier!

Hoe vraag je het visum aan?

Een visum voor Cuba aanvragen kunt u nu makkelijk en snel via Visumbureau regelen. Zodra u namelijk online een visum Cuba aanvraagt hoeft u niet veel zelf meer te regelen. Het enige wat wij nodig hebben om de bureaucratie rondom het visum te regelen is een kopie van uw paspoort (welke nog minimaal 6 maanden geldig is op de dag van aankomst in Cuba) en het aanvraagformulier ingevuld en al. Een toeristen visum is namelijk voor Cuba tegenwoordig iets soepeler geworden. Zodra u voor werk naar Cuba moet afreizen dan word het iets ingewikkelder, maar ook dit zijn ze aan het veranderen. Alle standaard visums zijn maar eenmalig geldig en bestaat uit 2 delen, 1 deel moet u inleveren op het moment dat u Cuba inkomt en het andere deel geeft u terug op het moment dat u Cuba verlaat. Voor u zal de aanvraag van een visum via ons als volgt in het kort verlopen:

  • U vraagt online 1 of meerdere visums voor Cuba aan bij ons.
  • U ontvangt van ons een e-mail met exacte instructies hoe de aanvraag voor een visum zo soepel mogelijk verloopt
  • U moet 1 formulier per persoon invullen (formulier krijgt u per pdf)
  • U moet 1 kopie van uw paspoort aanleveren (voor elke visum moeten we een geldige kopie van paspoort krijgen)
  • Wij regelen de rest zodat uw aanvraag bij de Ambassade van Cuba zo snel mogelijk verwerkt word.

Normaal loopt een aanvraag van een visum Cuba zo’n 1 tot 3 werkdagen, hierdoor heeft u snel uw visum thuisgestuurd. In sommige gevallen (tijdens zomerperiodes) wil de aanvraag van een visum nog wel eens iets vertraging oplopen, maar niet veel. Voor werkvisums duurt het traject wel langer en moet u rekening houden met 10-15 werkdagen. Als u in verder geen strafblad heeft, de formulieren naar waarheid heeft ingevuld en nooit het land Cuba uitgezet bent geweest dan word het visum over het algemeen gewoon toegekend. Wij zorgen ervoor dat u verder hier ook geen omkijken naar heeft en nemen al het geregel voor u uit handen.

Geldigheid van de visums

Een visum naar Cuba is 28 dagen geldig voor toeristen en geeft u eenmaal recht op toegang. U krijgt het visum Cuba op een apart kaartje geleverd, en niet zoals voor de meeste landen het geval is als sticker/stempel in uw paspoort. Voor de zakelijke reiziger is het visum 30 dagen geldig en geeft u ook standaard maar eenmaal toegang. Wilt u naar Cuba op vakantie en vaker dan 1 keer de grens oversteken? Dan verwijzen we u door naar de Cubaanse ambassade in Scheveningen, er zijn mogelijkheden maar dan moet u wel zelf contact opnemen.

De eisen voor het visum voor Cuba zijn niet zo strikt meer tegenwoordig, natuurlijk willen ze het liefst geen toegang geven aan mensen die in bezit zijn van een strafblad, maar ook de politieke opvattingen welke er in het verleden voor zorgde dat mensen geen toegang tot dit communistische land kregen is bijna niet meer van toepassing. Als toerist die op vakantie gaat krijgt u namelijk steeds meer privileges.

Veelgestelde vragen

Omdat diverse vragen regelmatig terugkomen hebben wij hier voor u de meest gestelde vragen voor een visumaanvraag voor Cuba neergezet inclusief antwoord. Misschien staat het antwoord op uw vraag hier ook al bij.

1. Mag ik op een toeristenvisum naar Cuba toe voor het werk?

Nee, hiervoor is een zakelijk visum bedoeld.

2. Maakt het uit hoe ik naar Cuba ga reizen?

Dit maakt niet uit, of u nu per boot of met het vliegtuig naar Cuba reist uw visum is bij elke grenscontrole geldig.

3. Ik wil voor een langere periode dan 1 maand naar Cuba gaan, hoe doet ik dat?

Er zijn mogelijkheden, maar dan kunnen wij dit niet voor u regelen. Hiervoor moet u dan contact opnemen met de Cubaanse Ambassade in Scheveningen.

4. Waarom is de verwerkingstijd van een zakelijk visum zo lang?

Als u naar Cuba afreist voor het werk dan gaan ze van tevoren wat meer zaken na omdat ze er zeker van willen zijn dat het zaken zijn die legaal in Cuba zijn. Deze check die door de Cubaanse Ambassade gedaan word gaat dan ook wat meer tijd overheen, waardoor de verwerkingstijd zo’n 15 werkdagen is.