Visum China

Visum China

China is een land waar steeds meer mensen hun vakantie naar toe boeken en geef ze eens ongelijk. China is een groot land waar veel te beleven is en vooral ook veel te zien is. Met prachtige bezienswaardigheden, oude tradities en rijke cultuur is het een heerlijk vakantieland, maar ook voor de zakelijke reiziger is China een land vol mogelijkheden en een land waar u een visum voor nodig heeft. Voor een visum China kunnen we u vele mogelijkheden aanbieden, omdat de Chinese Ambassade deze aanbied. Het standaard toeristenvisum met een geldigheid van 30 dagen is de meest aangevraagd, maar er zijn veel meer mogelijkheden vooral ook voor de zakelijke reiziger. Veel mensen boeken een vakantie of vlucht naar China en denken vooraf niet altijd na dat er ook een visum nodig is naast een geldig paspoort. Wij nemen de zorgen van de aanvraag van een visum China van u over zodat u zich hier in ieder geval niet druk over hoeft te maken. Want er komt nogal wat bureaucratie bij kijken om de aanvraag bij de Ambassade zelf te regelen, want een visum naar China moet vooraf geregeld zijn en kunt u niet ter plekke regelen.

Wat je precies moet regelen voor een aanvraag van het visum voor China vind u hier!

Visum China aanvragen

Hoe vraag je het visum aan?

Een visum naar China aanvragen via ons is maar een paar minuten werk, de rest verzorgen wij namelijk. Het is bij elke visum aanvraag noodzakelijk de documentatie goed in te vullen, maar als u naar China gaat reizen is het extra zaak om zo volledig mogelijk alles in te vullen. Dit omdat de Chinezen heel streng zijn en elke aanvraag goed bekeken word. Verder vragen ze bij een visum aanvraag diverse extra zaken op zoals bijvoorbeeld een recente bankafschrift met een positief saldo van 500,- als u huisman/vrouw bent of werkloos. De te nemen stappen voor de aanvraag voor een visum zullen wij voor u nemen, en daarbij u ook duidelijk aangeven wat u ons moet aanleveren. In het kort zijn de stappen die wij volgen om de aanvraag zo goed mogelijk te laten verlopen als volgt:

  1. U doet de aanvraag voor een visum online bij ons en ontvangt hierop een bevestiging per e-mail met aanvullende documenten.
  2. U moet alle documenten welke van toepassing zijn op uw visum volledig invullen!
  3. U dient een paspoort te hebben bij aanvraag welke nog minimaal 9 maanden geldig is vanaf aanvraagdatum visum. Hiervan moet een duidelijke kopie gemaakt worden.
  4. U moet 1 recente pasfoto aanleveren in kleur.
  5. Als toerist moet een kopie van de tickets/boeking meesturen en retourticket.
  6. Als u op uitnodiging komt van familie/kennis moeten deze de uitnodiging samen met kopie Chinese paspoort aanleveren.

Dit alles staat nog een keer duidelijk in de e-mail beschreven zodat u niets vergeet en wij regelen de aanvraag verder voor u. Want naast de hoeveelheid aan te leveren gegevens komt er nog meer bij kijken om het visum voor China in 1x goed te regelen zonder dat deze afgewezen word.

Geldigheid van de visums

De standaard toeristenvisums naar China zijn 30 dagen geldig en kunt u China 1x mee inkomen, maar er is veel meer mogelijk. Dit omdat een vakantie naar China ook vaak gecombineerd word met een bezoekje aan een of meerdere Aziatische landen, hiervoor is de double entry visum dan ook in het leven geroepen zodat u met hetzelfde visum 2x in China mag komen. Voor de zakenreiziger is de multi entry weer veel interessanter als hij in een tijdsbestek van 3 maanden vaker dan 2 keer een bezoekje moet brengen. De stelregel voor de kosten van een visum voor China is eigenlijk heel simpel, het goedkoopste is de single entry van 30 dagen, en alles wat “meer” word kost ook extra. Heeft u een georganiseerde rondreis naar China geboekt, of een volledig geregelde vakantie dan staat vaak in de papieren van de reisorganisatie wel aangegeven wat voor type visum u moet aanvragen. Gaat u op eigen gelegenheid of voor de zaak naar China dan is het raadzaam om wel vooraf na te denken over hoe vaak u over grens van China moet gaan. Anders moet u nog een keer het visum aanvraag traject doorlopen met de daarbij behorende tijd en kosten.

De doorlooptijd van een visum aanvraag naar China is ongeveer 5 -10 werkdagen. Ons streven is om altijd binnen 5 werkdagen te leveren, maar hierbij zijn we afhankelijk van de Chinese Ambassade en de bureaucratie wat hierbij komt kijken. Het wil namelijk ook nog wel eens voorkomen dat er een tijdelijk limiet op het aantal visum aanvragen zit waardoor een aantal dagen lang geen visums uitgeleverd worden. Het is daarom raadzaam om uw visum voor China zo’n 1,5 maand voor vertrek te gaan regelen zodat er nog genoeg tijd tussen zit voor het regelen.

Eisen voor het visum voor China

De belangrijkste eisen voor een het aanvragen van een visum naar China is de geldigheid van uw paspoort. Deze moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in China, maar als u uw visum aanvraagt moet deze iets langer geldig zijn op het moment van deze aanvraag. Verder moet u voor een toeristenvisum altijd een kopie van uw retourticket meesturen zodat ze kunnen zien dat u inderdaad van plan bent om binnen de periode dat uw visum geldig is ook weer China gaat verlaten. Verder kan uw visum nog geweigerd worden als u een strafblad heeft of eerder de toegang tot China ontzegd is. Een aanvraag van een visum naar China moet eigenlijk altijd in uw thuisland gebeuren, maar omdat wij uw visum regelen is dit niet meer zozeer van toepassing. Helaas hebben we sommige documenten wel origineel nodig en geen digitale variant. Mocht u bijvoorbeeld aan het backpakken zijn in Azië en uw visum voor China later willen aanvragen omdat deze maar 90 dagen geldig is, dan is dit wel mogelijk alleen komen er wel extra kosten voor u bij aangezien u bepaalde documenten nog per post naar ons toe moet versturen. Wilt u precies weten hoe dit werkt dan vragen we u om eerst vooraf contact met ons op te nemen hierover.

De eisen om China binnen te komen zijn nog niet zo streng als bijvoorbeeld een Esta aanvraag voor Amerika, maar door de bureaucratie lijkt het er wel bijna op. Gaat u binnenkort lekker naar China toe dan hoeft u zich bij ons ook geen zorgen te maken, want het is inderdaad een heel geregel, maar wij nemen het meeste werk uit uw handen zodat u lekker onbezorgd op vakantie kunt gaan, want dat is het doel.

Veelgestelde vragen

Omdat diverse vragen regelmatig terugkomen hebben wij hier voor u de meest gestelde vragen voor een visumaanvraag voor China neergezet inclusief antwoord. Misschien staat het antwoord op uw vraag hier ook al bij.

1. Mag ik op een toeristenvisum naar China toe voor het werk?

Officieel mag dit niet aangezien China hier een apart visum voor heeft, het is ook niet nodig want de kosten hiervoor zijn exact gelijk alleen de informatie die u moet aanleveren voor het visum is iets anders.

2. Maakt het uit hoe ik naar China ga reizen?

Dit maakt niet uit. Het visum is geldig bij elke grenspost in China of u er nu per vliegtuig of per bus binnen wilt gaan. Let op dat als u een single entry visum heeft dat u maar 1 keer tijdens de geldigheid van uw visum over de grens mag gaan.

3. Ik wil voor een langere periode dan 3 maanden naar China gaan, hoe doet ik dat?

Er zijn diverse uitzonderingen mogelijk in China. Als u voor werk naar China gaat en hier wilt blijven voor een langere periode dan zijn er visums beschikbaar voor max. 1 jaar. Wil je gaan studeren in China dan kunt u vaak op een toeristenvisum binnenkomen en in China zelf een verblijfsvergunning regelen voor een x-periode. Zolang u zo’n verblijfsvergunning heeft kunt u onbeperkt China in- en uitreizen.

4. Ik wil naar Tibet tijdens mijn periode in China, hoe doet ik dit?

Ten eerste is het nooit aan te raden om dit op uw visum aanvraag voor China te vermelden, dit omdat hier regelmatig visum aanvragen op afgekeurd worden. Als u naar Tibet wilt reizen dan moet u dit in China zelf regelen, dit kunnen wij op dit moment niet voor u regelen.

Visum China aanvragen